De fyra elementen

– som dansinspiratör använder jag mig av olika teman för att öppna inre dörrar och sätta kroppen i rörelse, som t ex:

Jord, vatten, eld och luft är ett favorittema då det innefattar så mycket ur livets aspekter. Här arbetar vi med våra chakran och ”stämmer” dem allt efter som vi tar oss uppför chakraspiralen…

Jord – rotchakrat

Vi utforskar vårt bascentra vid svanskotan och allt vad det står för, vardagsliv, attityder och värderingar från barndom till nuets behov. Astrologisk motsvarighet är oxen, jungfrun och stenbocken. Vi dansar deras jordfasta och praktiska karaktär. Vi grundar och stampar med våra fötter till trummusik, tar kontakt med moder jord… låter rytmen stiga upp i fötter, ben och höfter…
Nyckelord: Jag har!

Vatten – sakralchakrat

Vi utforskar vårt känsloliv, vårt lustcentra under naveln och vår spontanitet. Mötet med det omedvetna, vårt inre vatten som styrs av månens alla föränderliga faser. Är ditt inre hav lugnt eller i uppror? Astrologisk motsvarighet är fiskar, kräftor och skorpioner, vi dansar deras inkännande och konstnärliga karaktär…till flödig, böljande musik…mag och höftdans…släpp taget…flyt med!
Nyckelord: Jag känner!

Eld – solarplexus

Vi tar kontakt med vår inre eld och aktiverar den…med vår vilja och uthållighet. Är det en liten brasa eller en vulkan som flammar…? Bränn det gamla…dansa till eldiga rytmer och andas in passionen till livet och skapa nya visioner…NU! Astrologisk motsvarighet är vädur, lejon och skytt. Vi dansar deras karaktärer i modig pionjäranda!
Nyckelord: Jag kan!

Luft – hjärtchakrat

balanspunkten i din kropp – kärleken till dig själv och din omgivning – andas rakt ner i ditt hjärta, som en öppen kanal från universums överflöd…låt inte sorgens fåglar bygga bo här, släpp ut dem i det fria och sväva med – i tillit – på luftens vingar! Astrologisk motsvarighet är vattuman, tvilling och våg. Tag hjälp av deras frihetslängtan och strävan efter rättvisa och balans.
Nyckelord: Jag älskar!

När vi dansat igenom de fyra elementen infinner sig en skön känsla av balans och välbefinnande. Du känner dig ren och ”instrumentet” kroppen är nu stämt och klingar åter ljuvt.


 

 

 

 

 

 

 

 

De fyra elementen

karinswanstrom@hotmail.com